Ga naar de inhoud

Poppenkast en Poppentheater

Poppentheater of poppenkast?

Poppenkast

Je mag het noemen zoals je wil. Het blijft één van de leukste theatervormen voor kinderen en voor iedereen die zich zo af en toe kind voelt.

Een poppenkast is een theater, dus poppentheater zou je wellicht de voorstelling zelf kunnen noemen. Een poppenkast is waaruit gespeeld wordt, maar dat zou je een klein theater kunnen noemen. Allebei een goede term dus. Bovendien weet iedereen precies wat je bedoelt als je poppenkast, poppentheater, poppenspel of figurentheater door elkaar gebruikt.

Hieronder vind je alle informatie van alle reguliere poppenkast voorstellingen die wij op dit moment spelen. Het poppentheater van waaruit de voorstelling gespeeld gaat worden kies je zelf. We hebben grote en kleine poppentheaters. Ook kunnen wij al onze poppenkast voorstellingen spelen vanuit ons buitentheater. Met zuiver geluid zodat spraak en muziek niet verloren gaan in de buitenlucht.

Poppenkast

Onze binnen voorstellingen zijn allemaal inclusief voorprogramma ‘voor de kast’. Die maken we speciaal op maat voor de leeftijd van het aanwezige publiek. Zo weten de kijkers precies wie de voorstelling komt spelen, en de poppenspeler leert zijn publiek van dat moment kennen. Het ijs is al snel gebroken, en een fantastische interactieve voorstelling volgt.

Poppenkast

Kijk hier voor onze speciale voorstellingen, zoals Sinterklaas- en kerstvoorstellingen. Ook poppenkast voorstellingen voor tijdens de Kinderboekenweek of de Nationale voorleesdagen kun je bekijken op onze site.

Voorstelling uitbreiden? Kijk dan even hier, op onze pagina poppenkast xxl!

Advies? Bel of mail ons vrijblijvend. We denken graag met je mee!

Onze poppenkastvoorstellingen

Bekijk hieronder al onze titels:


Help! Een krokodil in ons bos…

Tim is gek op dieren. Hij voelt zich thuis in het bos. Zoeken en kijken naar alle dieren uit het bos vindt hij het leukste dat er is. Het vinden van dieren lijkt toch niet zo makkelijk. Alhoewel, de kinderen uit het publiek hebben er geen enkele moeite mee.

Als een verdrietige kleine krokodil zich meldt bij het publiek, luistert Tim mee. De krokodil is verdwaald. Hij wil het liefst terug naar huis, naar Afrika. Maar hoe? Willen de kinderen niet helpen?

Er zijn gelukkig genoeg behulpzame dieren in het Nederlandse bos. De krokodil mag best bij ze komen logeren. Gewoon, zo lang hij de weg naar huis nog niet teruggevonden heeft. Maar pakt dat wel goed uit? Ko de Krokodil wil het liefste terug naar zijn vriendjes in Afrika.

Dankzij de kinderen uit het publiek loopt alles, zoals het hoort, gelukkig goed af!

Een muzikale poppenkastvoorstelling vol met allerlei dieren. Kunnen de kinderen alle dieren opnoemen die voorbijkomen?

Ontdekken voor 0 tot 8-jarigen. 45 minuten (Andere tijdsduur gewenst? Laat het ons weten).

Geschikt voor vele gelegenheden en locaties.


De Spetterende Muziekshow

Meezingen, meedansen, meelachen, meebeleven. Een muzikale poppenkast voorstelling!

Deze poppentheater talentenjacht brengt de kijkers gegarandeerd in beweging en laat ze lachen, dansen en zingen. Onze presentator Leo probeert deze interactieve show in goede banen te leiden, en dat lukt met moeite. Het gaat namelijk nogal eens mis in zijn show. Gelukkig treden er genoeg artiesten op om de kinderen mee te laten zingen en dansen. De liedjes die voorbij komen zijn bekende kinderliedjes zoals ‘Van voor naar achter’, ‘Olifantje in het bos’, ‘De kop van de kat’ en nog heel veel meer. Aan het einde van de show bepaald het publiek wie de winnaar is.

Feest voor 0 tot 8-jarigen. 45 minuten (Andere tijdsduur gewenst? Laat het ons weten).

Geschikt voor vele gelegenheden en locaties.


Piraten poppenkast voorstelling ‘Piraat gestrand’

Ken jij Waterland? Het is een prachtig, onbewoond eiland. Alhoewel… onbewoond? In de buurt van het eiland vaart onze vriendelijke piraat op zijn schip ‘De zeeschuimer’. Samen met zijn trouwe vogel Vic is hij op zoek naar avontuur. Maar dan gebeurt er iets verschrikkelijks. Er komt een reuzestorm. Onze piraat is gestrand op Waterland.

De boot is kapot, dus zwemmen naar het vaste land is de enige manier. Maar geloof het of niet… onze piraat is bang voor water. Tot zijn grote plezier ontdekt hij een echte piratenschat, een gouden staf met een hele grote diamant. Hij lijkt wel van een koning te zijn. Zou er dan een koning zonder koningsstaf op dit onbewoonde eiland rondwandelen? En wie helpt de piraat met zijn zwemles? Misschien het publiek wel.

Als dank geeft de piraat vervolgens ‘piraten-les’ aan het publiek. Zal iedereen slagen en als volleerd piraat de zaal verlaten? Een piraat met watervrees, een eigenwijze koning zonder kroon, een zeemeermin als zwemjuf en… een hele grote schat!

Piraat gestrand is de poppenkastversie van onze succesvolle kindertheatervoorstelling.

Voor echte zeeschuimers van 4 tot 8-jarigen. 45 minuten (Andere tijdsduur gewenst? Laat het ons weten).

Boordevol grappen, interactie en aanstekelijke liedjes.


De tovenaar van Tim

Tim is net verhuisd. In zijn nieuwe huis heeft hij een hele mooie gloednieuwe slaapkamer. Helemaal voor zichzelf alleen. Dat is leuk en spannend tegelijk! Waar staan eigenlijk zijn speelgoedauto’s Of zijn knuffels? In zijn slaapkamer ontdekt hij een vreemde, rare lamp. Die is vast door de vorige bewoner achtergelaten. Maar dan gebeurt er iets ongelofelijks. Er lijkt in deze lamp een tovenaar te wonen. En niet zomaar eentje, nee, een hele ‘coole’ tovenaar! Tim krijgt van de tovenaar 3 wensen. Wat zal Tim met deze 3 wensen doen?’

Een poppentheater voorstelling vol tovenarij, verrassingen en muziek.

Plezier, grappen en spanning voor 4 tot 8-jarigen. 45 minuten (Andere tijdsduur gewenst? Laat het ons weten).

Geschikt voor vele gelegenheden en locaties.


Poppenkast voorstelling ‘Spaghetti van Menetti’

Vanwege het succes van onze kindertheatervoorstelling ‘Spaghetti van Menetti’ brengen we dit fantastische verhaal nu ook als poppentheater voorstelling.

‘Menetti, een Italiaan, is verdwaald. Hij is zo moe want hij heeft de hele nacht gelopen. Bij toeval komt hij in het bijzondere stadje ‘Spriet’ terecht. Misschien kan hij hier wel even een dutje doen, of iets te eten krijgen. Spriet blijkt een wonderlijk stadje. Zoiets heeft Menetti nog nooit gezien. De huizen zijn dun, heel erg dun. En niet alleen de huizen. Ook de bomen en de lantaarnpalen. En wat dacht je van de Sprieten zelf? Ze zijn net zo dun.

Ze vinden Menetti maar een vreemde meneer. En Menetti? Die vindt de Sprieten maar rare mensen. Past Menetti wel in de bedden van Spriet? Kan hij wel door de winkeldeuren? Menetti denkt heel hard na en krijgt een fantastisch idee….. Maar pakt dat idee wel zo goed uit?’

‘Spaghetti van Menetti’ is een bekend kinderboek, geschreven door Kees Leibbrandt. Een boek dat nu net zo tot de verbeelding spreekt als in 1964 toen het boek voor het eerst uitkwam.

Tot ons plezier mochten wij het boek ‘Spaghetti van Menetti’ bewerken tot een kleurrijk, vrolijk en (soms) spannend toneelstuk. De voorstelling zit vol met liedjes die kinderen al snel mee kunnen zingen. De poppen die meespelen zijn groot en zorgen voor een fantasierijk en humorvolle voorstelling.

Het boek ‘Spaghetti van Menetti’ is naar aanleiding van onze voorstelling met veel succes herdrukt in 2008. Juf of meester? Wij spelen onze voorstellingen op vele locaties waaronder basisscholen. In de voorstelling worden de onderwerpen ‘pesten’, ‘overgewicht’ en ‘buitensluiting’ op een subtiele en verantwoorde wijze aangeraakt om desgewenst aanleiding te geven tot gespreksstof in de klas. Wij hebben gratis een lesbrief beschikbaar.

Muziek, lachen en spanning voor 4 tot 8-jarigen. 45 minuten (Andere tijdsduur gewenst? Laat het ons weten).

Geschikt voor vele gelegenheden en locaties.


Poppenkast voor elke gelegenheid

Wij maken poppenkast voorstellingen voor iedere locatie en gelegenheid. Onze poppenkast poppen zijn prachtige, grote poppen met een zogenaamde klapbek. Dat betekend dat ze met hun mond lijken te praten, zoals de poppen uit de muppetshow en de boterhamshow! De voorstellingen zijn allemaal interactief en bevatten allemaal aanstekelijke liedjes!