Ga naar de inhoud

Kindertheater

De leukste en mooiste kindertheatervoorstellingen op jouw locatie

Met meer dan 40 jaar (kinder)theater ervaring kun je rekenen op onvergetelijke Fantast-ische kindertheater voorstellingen. Wij reizen door heel Nederland en brengen een prachtig decor, onze mooie theaterpoppen, professionele verlichting, goed geluid en aanstekelijke liedjes mee. Natuurlijk zitten al onze kindertheater voorstelling vol interactie!

Scènes uit verschillende kindertheatervoorstellingen van Theater Fantast

Onze kindertheater voorstellingen:


Kindertheater voorstelling ‘Piraat gestrand’

Midden in een zonnige zee ligt Waterland. Het is een prachtig, onbewoond eiland. Alhoewel… onbewoond?

Vlakbij het eiland vaart onze vriendelijke piraat op zijn schip ‘De zeeschuimer’. Samen met zijn trouwe vogel Vic is hij op zoek naar avontuur. Maar dan..

Na een stevige storm is onze piraat gestrand. Gestrand op Waterland. De boot is kapot, dus zwemmen naar het vaste land is de enige manier. Maar onze piraat is bang voor water. Maar dan ontdekt hij op het eiland een schatkist met daarin een kroon. Zou er dan een koning zonder kroon op dit onbewoonde eiland rondwandelen? En wie helpt de piraat met zijn zwemles? Misschien het publiek wel. Als dank geeft de piraat vervolgens ‘piraten-les’ aan de hele zaal. Zal iedereen slagen en als volleerd piraat de zaal verlaten?

Een piraat met watervrees, een kale koning zonder kroon, een zeemeermin als zwemjuf en… een hele grote schat! En wist je dat onze piraat heel goed kan goochelen?

Piraat gestrand is een wervelende, humorvolle voorstelling voor echte zeeschuimers! Deze voorstelling zit, net zoals alle voorstellingen van Theater Fantast, vol met aanstekelijke liedjes. Ook zitten er enkele goochel-acts in de voorstelling, uiteraard in ‘Piraten stijl’. Naast een echt piratenschip vinden we een kasteel en een levensgrote palmboom in het decor. Onze piraat zal de hulp van de kinderen in de zaal regelmatig nodig hebben. Interactie verzekerd!

Kindertheater voorstelling van een uur, vol met zeeschuimers, aanstekelijke muziek, interactie en grappige grote poppen.

Compleet met groot decor (ter plaatste aan te passen aan jullie ruimte), licht en geluid.

Van deze kindertheatervoorstelling bestaan ook een poppentheater versie.


Kindertheatervoorstelling ‘Spaghetti van Menetti’

‘De Italiaan Menetti is verdwaald. Hij is zo moe. De hele nacht heeft hij gelopen. Bij toeval komt hij in het grappige stadje ‘Spriet’ terecht. Misschien kan hij hier wel even een dutje doen, of iets te eten krijgen.

Spriet blijkt een wonderlijk stadje. Zoiets heeft Menetti nog nooit gezien. De huizen zijn dun, heel erg dun. En niet alleen de huizen. Ook de bomen en de lantaarnpalen. En wat dacht je van de Sprieten zelf? Ze zijn net zo dun. Ze vinden Menetti maar een vreemde meneer. En Menetti? Die vindt de Sprieten maar rare mensen.

Kan hij wel door de winkeldeuren? Past Menetti wel in de bedden van Spriet? Menetti denkt heel hard na en krijgt een fantastisch idee….. Maar pakt dat idee wel zo goed uit?’

‘Spaghetti van Menetti’ is een bekend kinderboek, geschreven door Kees Leibbrandt. Een boek dat nu net zo tot de verbeelding spreekt als in 1964 toen het boek voor het eerst uitkwam. We zijn er trots op dat wij ‘Spaghetti van Menetti’ mochten bewerken tot een kleurrijk, vrolijk en (soms) spannend toneelstuk.

De voorstelling zit vol met aanstekelijke liedjes en prachtige grote theaterpoppen. Het boek ‘Spaghetti van Menetti’ is naar aanleiding van onze voorstelling met veel succes herdrukt.

Juf of meester?

Wij spelen onze kindertheater voorstellingen op vele locaties waaronder basisscholen.

In de voorstelling worden de onderwerpen ‘pesten’, ‘overgewicht’ en ‘buitensluiting’ op een subtiele en verantwoorde wijze aangeraakt om desgewenst aanleiding te geven tot gespreksstof in de klas. Wij hebben gratis een lesbrief beschikbaar. Maar bovenal is het een spannende, humorvolle en fantasierijke voorstelling.

Een vrolijke kindertheater voorstelling van een uur. Vol met interactie, muziek, grappige poppen en heerlijke spaghetti!

Wij spelen ‘Spaghetti van Menetti’ zowel als theatervoorstelling en als poppentheater voorstelling.


Kindertheater voorstelling ‘Mega magie’

In deze magische show komen we Tim tegen. Hij heeft een oud winkeltje gekocht. Het winkeltje was al jaren gesloten, niemand die meer wist wat het ooit verkocht.

Het stemmige winkeltje blijkt vol te liggen met bijzondere spulletjes. Magische spullen zelfs. Wat doen ze? Wat kunnen ze? Het grote uitzoeken en ontdekken blijkt een grote ontdekkingsreis.

De kinderen helpen mee in deze magische kindertheatervoorstelling. De voorstelling wordt aangepast naar de leeftijd van de toeschouwers.

Een hele bijzondere voorstelling van een uur. Interactie, muziek, goochelkunsten en heel veel plezier!


Kindertheater voorstelling ‘De Sprookjesverteller’

In een bijzonder en sprookjesachtig decor kom je onze gezellige sprookjesverteller tegen. Je gelooft het of niet, maar elk sprookje kent hij wel. En hij vertelt ze met heel veel plezier aan iedereen die maar luisteren wil. En de kinderen in de zaal willen ze vast wel horen!

Maar wat blijkt, het grote sprookjesboek is verdwenen. De verteller kan zo niet zijn mooie sprookjes vertellen. Maar op de sprookjeszolder wonen veel vrienden die klaar staan om hem te helpen. Ze willen best even een sprookjesfiguur spelen. Een vogelbekdier als Sneeuwwitje? Of een stinkdier als wolf? Wat dacht je van een toekan als prinses? Misschien willen de kinderen uit het publiek ook wel helpen. Wie wil er een heks of een dwerg spelen? Het wordt één groot interactief sprookjestheater!

Als kers op de taart zorgt Rik de Rat voor een culinair hoogstandje!

Een sprookjesachtige kindertheater voorstelling van een uur. Vol muziek, interactie en natuurlijk sprookjes!


Kindertheatervoorstelling magisch poppentheater!

Magie, maffe poppen, en mega veel lol! Zo kun je het het beste omschrijven. Het beste van 2 soorten voorstellingen gecombineerd: poppentheater en een goochelshow. Volop interactie, verbazing en verwondering. Altijd en overal een succes!

De voorstelling start met de bekendste kindergoochelaar van Nederland. De ene na de andere betoverende magische trick vliegt je om de oren. Allemaal speciaal voor kinderen ontwikkeld. Dus volop interactie, snelheid en humor! Uiteraard worden er regelmatig kinderen uitgenodigd om op het podium te komen.

Na een half uur tovert de kindergoochelaar het podium in enkele seconden om tot een poppentheater. Het is tijd voor de poppenkast voorstelling ‘De tovenaar van Tim’.

‘Tim is verhuisd. Hij heeft een hele mooie nieuwe slaapkamer. Helemaal voor zichzelf alleen. Dat is leuk en spannend tegelijk! In zijn slaapkamer ontdekt hij een vreemde lamp. Die is vast door de oude huiseigenaar achtergelaten. Tot grote verrassing van Tim blijkt in deze lamp een tovenaar te wonen. En niet zomaar eentje, nee, een hele ‘coole’ tovenaar! Tim krijgt van de tovenaar 3 wensen. Wat zal Tim met deze 3 wensen doen?’

Uiteraard ook in deze voorstelling volop muziek. Een uur vol interactie! Magisch plezier voor kinderen vanaf 4 jaar in zowel kleine als grote groepen. Geschikt voor vele locaties zoals de basisschool, BSO, theater, bedrijf, instelling enzovoort.

Uiteraard verzorgen wij ook prachtige verlichting! Spraak en muziek worden loepzuiver versterkt door onze eigen installatie. Een aanrader! Voor een pure kindergoochelshow kun je kijken op kidsgoochelaar.nl of goochelaar.show.


‘Hallo wereld in 80 dagen’

Gebaseerd op het beroemde boek van Jules Verne

In deze leuke, interactieve en leerzame voorstelling neemt Phileas Fogg je al goochelend mee de wereld rond.

We doen een stapje terug in de tijd. Phileas vertelt je enthousiast over de beroemde wereldreis van 80 dagen die hij heeft gemaakt in het jaar 1872. Reis mee naar o.a. Frankrijk, Italië, Egypte, India, Singapore, Japan enzovoort.

Bij de bespreking van elk land waar deze Engelsman is geweest vertoont hij een verrassende goocheltruc. Vaak samen met (iemand uit) het publiek!

Zo krijg je op speelse wijze een indruk van andere culturen.

Kom, doe mee en geniet van deze bijzondere en magische kindertheatervoorstelling!

Interactieve, magische en educatieve kindertheatervoorstelling vol verrassingen!

• met goochelen, muziek en volop interactie

• voorstellingen van 30 minuten, 45 minuten en een uur

• voor kinderen van 4 t/m 10 jaar en hun (groot)ouders

• gebaseerd op het beroemde boek van Jules Verne

• negen landen komen aan bod

• gratis werkboek beschikbaar (pdf)


Kindertheatervoorstelling ‘De Dwaze Draak Show!’

Draken zijn eng. Heel erg eng!

Maar, dat hebben wij weer, wij hebben de meest stuntelige draak die je je maar kan voorstellen op bezoek. Zeker, heel vriendelijk, gezellig, eigenwijs en grappig. Maar niet eng..

Draken spreken tot de verbeelding. Grote draken, kleine draken, enge draken, grappige draken. Je komt ze tegen in de mooiste boeken en de spannendste films.

Dennis, zo heet onze draak, is de, eh, lieftallige assistent van onze tovenaar. Samen laten ze de kinderen zich verbazen en verwonderen. Alleen, Dennis is niet de beste assistent. Ja, alles in de toversoep laten lopen, dat kan hij goed. Gelukkig zijn er altijd genoeg kinderen in het publiek die willen meehelpen op het toneel. Samen met de kinderen maken ze er een Dwaze Draak Show van.

Een grappige interactieve kindertheater voorstelling van een uur. Vol magie, interactie, een prachtig decor en muziek!

Dennis is een echte draak. En dus ontsnapt er zo af en toe een wolkje drakenrook uit zijn neus. Eventuele bij jullie aanwezige rookmelders vinden dat vaak niet zo leuk. Kunnen ze niet uit? Geen probleem. Dan niest Dennis gewoon zonder rook!