Kindertheater

Kindertheater van Theater Fantast

Met meer dan 35 jaar (kinder)theater ervaring op zak maken wij onze kindertheater voorstellingen. Door heel Nederland en België reizen we met onze mooie decors, prachtige poppen, aanstekelijke liedjes, mooie verlichting en goed geluid. En natuurlijk onze Fantast-ische verhalen vol interactie!
Neem gerust even contact met ons op voor meer informatie.

Kindertheater voorstelling
‘Spaghetti van Menetti’

Wij spelen ‘Spaghetti van Menetti’ zowel als theatervoorstelling en als poppenkast / poppentheater voorstelling.

‘Menetti is een aardige, verdwaalde Italiaan. Hij is zo moe. De hele nacht heeft hij gelopen. Hij heeft gelopen totdat hij verdwaald was.
Bij toeval komt hij in het grappige stadje ‘Spriet’ terecht. Misschien kan hij hier wel even een dutje doen, of iets te eten krijgen.
Spriet blijkt een wonderlijk stadje. Zoiets heeft Menetti nog nooit gezien. De huizen zijn dun, heel erg dun. En niet alleen de huizen. Ook de bomen en de lantaarnpalen.
En wat dacht je van de Sprieten zelf? Ze zijn net zo dun. Ze vinden Menetti maar een vreemde meneer. En Menetti? Die vindt de Sprieten maar rare mensen.

Past Menetti wel in de bedden van Spriet? Kan hij wel door de winkeldeuren?
Menetti denkt heel hard na en krijgt een fantastisch idee….. Maar pakt dat idee wel zo goed uit?’


‘Spaghetti van Menetti’ is een bekend kinderboek, geschreven door Kees Leibbrandt.
Een boek dat nu net zo tot de verbeelding spreekt als in 1964 toen het boek voor het eerst uitkwam.
Wij mochten ‘Spaghetti van Menetti’ bewerken tot een kleurrijk, vrolijk en (soms) spannend toneelstuk.
De voorstelling zit vol met liedjes die kinderen al snel mee kunnen zingen. De poppen die meespelen zorgen voor een fantasierijk en humorvolle voorstelling.

Het boek ‘Spaghetti van Menetti’ is naar aanleiding van onze voorstelling met veel succes herdrukt in 2008.


Juf of meester?
Wij spelen onze voorstellingen op vele locaties waaronder basisscholen.
In de voorstelling worden de onderwerpen ‘pesten’, ‘overgewicht’ en ‘buitensluiting’ op een subtiele en verantwoorde wijze aangeraakt om desgewenst aanleiding te geven tot gespreksstof in de klas. Wij hebben gratis een lesbrief beschikbaar. Maar bovenal is het een spannende, humorvolle en fantasierijke voorstelling.

Een vrolijke kindertheater voorstelling van een uur. Vol met interactie, muziek, grappige poppen en heerlijke spaghetti!

Meer informatie?

Kindertheater voorstelling
‘Piraat gestrand’

Midden in een zonnige zee ligt Waterland. Het is een prachtig, onbewoond eiland. Alhoewel… onbewoond?
Vlakbij het eiland vaart onze vriendelijke piraat op zijn schip ‘De zeeschuimer’. Samen met zijn trouwe vogel Vic is hij op zoek naar avontuur. Maar dan..

Onze piraat is gestrand op Waterland. De boot is kapot, dus zwemmen naar het vaste land is de enige manier. Maar onze piraat is bang voor water. Tot zijn grote plezier ontdekt hij een schatkist met daarin een kroon. Hij lijkt wel van een koning te zijn. Zou er dan een koning zonder kroon op dit onbewoonde eiland rondwandelen? En wie helpt de piraat met zijn zwemles? Misschien het publiek wel. Als dank geeft de piraat vervolgens ‘piraten-les’ aan de hele zaal. Zal iedereen slagen en als volleerd piraat de zaal verlaten?

Een piraat met watervrees, een eigenwijze koning zonder kroon, een zeemeermin als zwemjuf en… een hele grote schat! En wist je dat onze piraat heel goed kan goochelen?


Piraat gestrand is een voorstelling voor echte zeeschuimers! Deze voorstelling zit, net zoals alle voorstellingen van Theater Fantast, vol met aanstekelijke liedjes. Ook zitten er enkele goochel-acts in de voorstelling, uiteraard in ‘Piraten stijl’. Naast een echt piratenschip vinden we een kasteel en een levensgrote palmboom in het decor. Onze piraat zal de hulp van de kinderen in de zaal regelmatig nodig hebben!

Kindertheater voorstelling van een uur, vol met zeeschuimers, muziek, interactie en grappige poppen.

Meer informatie?

Kindertheater voorstelling
‘De Sprookjesverteller’

In een bijzonder en sprookjesachtig decor kom je onze gezellige sprookjesverteller tegen. Je gelooft het of niet, maar elk sprookje kent hij wel. En hij verteld ze met heel veel plezier aan iedereen die maar luisteren wil.

Maar dan.. o o, het grote sprookjesboek is verdwenen. De verteller kan nu onmogelijk zijn mooie sprookjes vertellen. Gelukkig staan zijn vrienden klaar om hem te helpen. Ze willen best even een sprookjesfiguur zijn. Een vogelbekdier als Sneeuwwitje? Of een stinkdier als wolf of een toekan als prinses? Misschien willen de kinderen uit het publiek ook wel helpen. Wie wil er een heks of een dwerg spelen? Het wordt één groot sprookjestheater.

Als kers op de taart zorgt Rik de Rat voor een culinaire hoogstandje!
Een sprookjesachtige kindertheater voorstelling van een uur. Vol muziek, interactie en natuurlijk sprookjes!

Meer informatie?

Kindertheater voorstelling
‘Pilatus Pas’

Maak kennis met de vriendelijke oude tovenaar ‘Pilatus Pas’. Elke dag is hij nieuwe toverkunsten aan het uitproberen. Op een dag heeft zijn trouwe vriend ‘Oehoe de wijze uil’ een groot, bijzonder ei gevonden. Zoiets hebben ze nog nooit gezien. Wat zou er uit het ei komen? Oehoe en Pilatus Pas hebben geen idee.

Tot hun verbazing komt uit het ei een vriendelijk draakje. Deze goedgebekte draak wordt al snel dikke vrienden met Pilatus Pas en Oehoe. Jammer genoeg heeft Bink de Boef ook zijn oog laten vallen op het draakje. Hij wil dit bijzondere beest graag hebben. Een tekening, gemaakt door het publiek, wordt betoverd door Pilatus Pas en biedt uitkomst. Pilatus Pas, Oehoe en het vriendelijke draakje zullen het publiek wel vaker nodig hebben. Ze hebben plannetjes genoeg om ervoor te zorgen dat Bink de Boef nooit meer uit stelen gaat.

In deze magische voorstelling speelt, naast Pilatus Pas (die tijdens de voorstelling voor de nodige adembenemende toverkunsten zal zorgen), Bink de Boef en vele poppen, onze draak mee. En dat is iets heel bijzonders. Zonder al te veel in details te treden: deze draak speelt mee in de voorstelling zonder dat een poppenspeler verborgen hoeft te zitten tijdens de voorstelling.
Hoe dat precies allemaal werkt houden we geheim. Het is tenslotte een tover-voorstelling. Wat we wel willen verklappen is dat deze techniek ook gebruikt wordt in Hollywood (!) en in onze eigen Efteling.
Vanaf nu dus ook te zien bij jou in het theater, in school, je bedrijf, kortom op elke binnen locatie waar Theater Fantast geboekt wordt. Uniek in Nederland en België!

Een hele bijzondere voorstelling van 75 minuten. Interactie, muziek, goochelkunsten en hele bijzondere poppen!

Meer informatie?

Kindertheatervoorstelling
‘De Dwaze Draak Show!’

Draken spreken tot de verbeelding. Grote draken, kleine draken, enge draken, grappige draken. Je komt ze tegen in de mooiste boeken en de spannendste films.

Onze draak is een hele vriendelijke, gezellig, eigenwijze, grappige draak. Hij komt ook bij jou op locatie.

We zijn nu nog druk met hem aan het repeteren, maar eind 2018 zal deze theatervoorstelling in première gaan. En dan kun je ons boeken, bijvoorbeeld voor in de basisschool. Of in het theater, of… nou ja, bijna overal. Neem over een tijdje weer eens een kijkje op deze pagina, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan weet je precies vanaf wanneer we bij je langs kunnen komen!

Een grappige interactieve kindertheater voorstelling van een uur. Vol magie, interactie en muziek!

Meer informatie?

Kindertheater voorstelling
‘De Wonderwinkel’

In de Wonderwinkel staan de meest bijzondere spullen te koop. Magische spullen zoals toverballen, magische kastjes, zwevende bollen, lichtjes in de lucht, van alles en nog wat. Sinds kort helpt Sjors in de winkel. Hij poetst de winkel, verkoopt de spullen, nou ja, hij doet eigenlijk alles.

Op een avond maakt hij kennis met een vreemde vogel. En dat is het begin van een reeks wonderlijke gebeurtenissen. En wat wil die rare nerveuze rat toch de hele tijd? En hoe zit het met die bijzondere draak? Voordat de voorstelling voorbij is zijn de raadsels opgelost.

‘De Wonderwinkel is een kindervoorstelling met veel verrassingen, magie, fantasierijke poppen en muziek. De kinderen hebben een aandeel in deze voorstelling. Zo helpen ze met het tekenen van een gezicht op het ‘openingstijdenbord’ (whiteboard) van de winkel. Dit getekende gezicht blijkt vervolgens te kunnen spreken en bewegen.. En dat zonder dat er iemand bij in de buurt staat! Een magische ervaring..

Misschien heb je tijd om van te voren muziekinstrumenten te maken uit bijvoorbeeld wc-rollen en erwten. Zo kunnen de kinderen “meeschudden” met de muziek. Want zelfs een simpele kruk blijkt in de voorstelling een drumstel te zijn..

Een wonderlijke voorstelling van een uur. Interactie, grappen, muziek, prachtige poppen… De voorstelling zit er vol mee.

Meer informatie?