Ga naar de inhoud

De Nationale Voorleesdagen

Poppenkast en Kindertheater in thema van dit jaar

Sinds 2003 worden de Nationale Voorleesdagen door de CPNB georganiseerd. Dit op initiatief van Stichting Lezen. Om het voorlezen aan jonge kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren worden jaarlijks deze nuttige Nationale Voorleesdagen gehouden.

De leukste activiteit tijdens de Nationale Voorleesdagen

Een poppenkastvoorstelling van Theater Fantast ondersteund al jarenlang de Nationale Voorleesdagen. Een uitstekende keuze om deze dagen een bijzonder tintje te geven. Ieder jaar pikken wij een prentenboek uit de Prentenboeken top tien van dat jaar. Dit boek staat centraal in onze poppenkastvoorstelling. Kom dus elk jaar kijken op deze pagina, of blijf op de hoogte via onze facebookpagina.

De nationale voorleesdagen dit jaar

Ook dit jaar kan ieder kind t/m 6 jaar weer genieten van de Nationale Voorleesdagen.

In elk prentenboek uit de prentenboeken top 10 van de Nationale Voorleesdagen staan dieren centraal. En laten wij nu elk jaar een hele leuke poppenkast / poppentheater voorstelling hebben over het thema van de Nationale Voorleesdagen.

Zo hebben wij de afgelopen jaren veelvuldig gespeeld op diverse basisscholen, bibliotheken, instellingen en kdv’s, ter begeleiding van de Nationale voorleesdagen!

Voorstelling Nationale voorleesdagen van dit jaar

Tim is gek op dieren. Hij voelt zich thuis in het bos. Zoeken en kijken naar alle dieren uit het bos vindt hij het leukste dat er is. Het vinden van dieren lijkt toch niet zo makkelijk. Alhoewel, de kinderen uit het publiek hebben er geen enkele moeite mee.

Als een verdrietige kleine krokodil zich meldt bij het publiek, luistert Tim mee. De krokodil is verdwaald. Hij wil het liefst terug naar huis, naar Afrika. Maar hoe? Willen de kinderen niet helpen?

Er zijn gelukkig genoeg behulpzame dieren in het Nederlandse bos. De krokodil mag best bij ze komen logeren. Gewoon, zo lang hij de weg naar huis nog niet teruggevonden heeft. Maar pakt dat wel goed uit? Ko de Krokodil wil het liefste terug naar zijn vriendjes in Afrika.

Dankzij de kinderen uit het publiek loopt alles, zoals het hoort, gelukkig goed af!

Een muzikale poppenkastvoorstelling vol met allerlei dieren. Kunnen de kinderen alle dieren opnoemen die voorbijkomen?

Ontdekken voor 0 tot 8-jarigen. 30 minuten (Andere tijdsduur gewenst? Laat het ons weten).

Geschikt voor vele gelegenheden en locaties.