Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen
Poppenkast en Kindertheater

nationale voorleesdagen poppenkast

De Nationale Voorleesdagen worden sinds 2003 door de CPNB georganiseerd op initiatief van Stichting Lezen. De Nationale Voorleesdagen worden jaarlijks gehouden om het voorlezen aan jonge kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Ieder jaar wordt naast het Prentenboek van het Jaar ook de Prentenboeken TopTien verkozen. De uitverkoren prentenboeken staan centraal in de activiteiten die tijdens de Nationale Voorleesdagen worden georganiseerd. Eén van die activiteiten kan een hele leuke poppenkastvoorstelling van Theater Fantast zijn.

Elk jaar vind je op deze pagina een voorstelling die past bij het thema van dat jaar. Zodra het thema ons bekend is, gaan we aan de slag om een superleuke poppentheatervoorstelling te maken. Kom dus regelmatig kijken, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief op de hoofdpagina.

De nationale voorleesdagen 2019

Nationale voorleesdagen 2019

Van 23 januari t/m 2 februari 2019 kan ieder kind t/m 6 jaar weer genieten van de Nationale Voorleesdagen.
In elk prentenboek uit de prentenboeken top 10 van de Nationale Voorleesdagen staan dieren centraal. En laten wij nu ook een hele leuke poppenkast / poppentheater voorstelling hebben over dieren.
Ideaal voor tijdens de Nationale Voorleesdagen ‘Help! Een krokodil in ons bos…’. Een poppenkastvoorstelling vol dieren, aanstekelijke liedjes en heel veel plezier!

Een kleine krokodil is erg verdrietig. Hij is verdwaald. Hij wil het liefst terug naar huis, naar Afrika. Maar hoe? Gelukkig zijn er genoeg behulpzame dieren in het Nederlandse bos. De krokodil mag best bij ze komen wonen. Maar pakt dat wel goed uit? Ko de Krokodil wil het liefste terug naar zijn vriendjes in Afrika. Zal de krokodil ooit nog thuiskomen? Misschien wil het publiek helpen om de juiste weg naar huis te vinden?

Een muzikale poppenkastvoorstelling vol met allerlei dieren. Kunnen de kinderen alle dieren opnoemen die voorbijkomen? Ontdekken voor 0 tot 8-jarigen. Geschikt voor vele gelegenheden en locaties. Tijdsduur in overleg.

Meer informatie?